Bouwplannen van de gemeente

(Zie onderaan deze pagina de poster. Met daar weer onderaan een plaatje van de plannen waar wij tegen zijn.)

Afgelopen zomer werden we verrast door de uitgelekte plannen van de Gemeente over een onderzoek naar de mogelijkheden om woningbouw te realiseren binnen het gebied rondom station Kersenboogerd.

Een studie naar Inbreidings Locaties Kersenboogerd. Ook onze complexen werden daarin genoemd. Maar ook het parkgebied rondom Complex 2.
Zowel de buurt als onze vereniging kregen inspreekrecht bij een vergadering van de Gemeenteraad.

Han Smit, onze tuincoordinator van Complex 2, hield een gloedvol betoog waarin hij met name de ecologische waarde van Complex 2 benadrukte.
Want deze plannen druisen in tegen de eigen Gemeentelijk Groenvisie van de Gemeente Hoorn en het Provinciale Masterplan Biodiversiteit.

Ook meerdere leden en een afvaardiging van ons bestuur waren op deze bijeenkomst afgekomen.

Dit heeft er mede toe geleid dat Wethouder Karin Hakhoff een kijkje is komen nemen op Complex 2 en zij was verrast dat er zo’n ecologische parel in de Kersenboogerd bestond. Op 8 oktober brachten enkele leden van de fractie van het CDA en de Fractie Tonnaer een bezoek aan Complex 2 zodat ook zij konden zien waarmee wij ons bezig houden. Ook voor hen een eye-opener.

We zullen ons uiterste best doen om beide complexen voor de vereniging te behouden en zullen, indien nodig, alles uit de kast halen zodat wij nog jarenlang kunnen genieten van ons volkstuinieren.

De poster

Powered By EmbedPress